Un asteroid va trece pe 31 octombrie pe langa Terra

Noutati

 

Sursa: Pan-STARRS

Sursa: Pan-STARRS

Conform space.com, un asteroid va trece pe langa Terra pe data de 31 octombrie 2015. Asteroidul a fost descoperit pe 11 octombrie cu ajutorul observatorului Pan-STARRS din Hawai, cu doar trei saptamani inainte de a trece pe langa Pamant. A fost denumit 2015 TB145 si poreclit Spooky pentru ca se va afla la distanta cea mai mica de Terra exact in ziua de Halloween.

2015 TB145 are un diametru estimat intre 290 și 650 metri si va trece la o distanta de 500.000 km de Pamant (de 1,3 ori distanta pana la Luna), cu o viteza de 125.500 km/h.

NASA precizeaza ca “aceasta trece a asteroidului Spooky prin vecinatatea noastra reprezinta o mare oportunitate de a-i studia proprietatile fizice si se anunta a fi una dintre cele mai bune tinte aradar ale anului”

Written by Adrian Z.

0 Comment
  1. Ann Weaver

    I discovered your Un asteroid va trece pe langa Terra | Magazin Stiintific page and noticed you could have a lot more traffic. I have found that the key to running a website is making sure the visitors you are getting are interested in your subject matter. We can send you targeted traffic and we let you try it for free. Get over 1,000 targeted visitors per day to your website. Check it out here: http://v-doc.co/nm/jkfq0 Unsubscribe here: http://pcgroup.com.uy/2a

Comments are closed.