Tesla a lansat noua gama Tesla Model X

Noutati
Sursa: tesla Motors

Sursa: tesla Motors

Inca din 2012, clientii asteapta lansarea noului autoturism al producatorului Tasla: Model X. Dupa cateva amanari, revizuiri si completari, in sfarsit, cei de la Tesla au comunicat ca au inceput livrarile catre clienti. Iar acestia nu sunt deloc putini: peste 20.000 de clienti au rezervat deja autoturismul care are un pret de lista ce porneste de la 130.000 USD.

Complet electric, autoturismul are 7 locuri pentru pasageri si un sistem de propulsie bazat pe doua motoare capabile sa-i imprime o acceleratie foarte puternica – de la 0 la 100km/h in doar 3,2 secunde.

Conform producatorului, Model X are o autonomie de 400 km la o singura incarcare.

Sursa: Tesla Motors

Sursa: Tesla Motors

Una dintre dotarile catre atrage in mod special atentia asupra Modelului X este butonul care activeaza asa-numit Sistem de Protectie impotriva Atacurilor Biologice (“Bioweapon Defense Mode”). Conform CEO-ului companiei, Elon Musk, Model X integreaza o gama de filtre care curata aerul ce patrunde in habitaclu mai bine decat cele folosite in camerele sterile din spitale. Musk declara ca acest buton ar trebui folosit mai ales in cazul unui scenariu apocaliptic – atac biologic sau chimic.

Sursa: Tesl Motors

Sursa: Tesl Motors

Model X este disponibil in doua versiuni: 90D care porneste de la 132.000 USD si P90D care porneste de la 142.000 USD. principala diferenta intre cele doua modele o constituie durata de viata a bateriilor si puterea de acceleratie a motoarelor.

Sursa: Tesla Motors

 

Written by Adrian Z.