Majoritatea rusilor nu cred ca SUA au ajuns pe Luna

Conspiratii
Apollo 11

sursa: nasa.gov

Conform unui sondaj realizat de Centrul pentru Studierea Opiniei Publice din Rusia (VTsIOM) in perioada 29 – 30 mai 2018,  majoritatea respondentilor  – 57% – considera ca autorităţile americane au falsificat imagini ale misiunilor Apollo si ca astronautii de la NASA nu au aterizat pe satelitul natural al Pamantului, Luna.  De subliniat ca 65% dintre cei care au raspuns chestionarului au studii liceale si universitare. La polul opus, 42% dintre rusi considera ca misiunile Apollo nu au fost falsificate si ca americanii sunt primii oameni (si singurii pana in acest moment) care au pasit pe Luna.

Conform istoriei, in 20 iulie 1969, astronauţii Neil Armstrong si Edwin Aldrin au aselenizat modulul misiunii Apollo 11, Neil Armstrong devenind primul om care a pasit pe Luna, rostind in cadrul transmisie live – urmarita de milioane de telespectatori din intreaga lume – cuvintele: “That’s one small step for man, one giant leap for mankind“.

In cadrul aceluiasi sondaj, 45% dintre respondenti cred in existenţa extraterestrilor, in timp ce 42% dintre respondenii cred ca extraterestrii nu exista sau ca nu viziteaza Terra.

Studiul a fost realizat telefonic pe un esantion de 2.000 persoane, cu varsta peste 18 ani, cu o marja de eroare de 2.2%.

Written by Adrian Z.