Ecuatia care ne explica de ce ne plac atat de mult unele melodii

Noutati
Ecuatia care explica ce ii trebuie unei melodii pentru a resista foarte mult pe piata

Ecuatia care explica ce ii trebuie unei melodii pentru a resista foarte mult pe piata

De Queen e foarte probabil sa fi auzit, indiferent ca esti sau nu fan infocat. Ce poate nu stii este ca cercetatori interesati de melodia perfecta au gasit-o tocmai la Queen.

Au trecut 37 de ani de cand formatia Queen a lansat melodia “Don’t Stop Me Now”, dar dupa succesul pe care il are in continuare, odata ascultata te face sa crezi ca e de ieri.

Un cercetator, care in mod surprinzator de data asta nu este britanic, arata ca succesul trupei nu are la baza doar motive subiective. Doctorul Jacob Jolij, un neurolog specializat in sfera cognitiva a personalitatii, a gasit o ecuatie care explica ce ii trebuie unei melodii ca sa reziste mai bine de 50 de ani si sa creeze aceasi stare de fiecare data. Specialistul a ajuns la concluzia ca motivul pentru care melodia “Don’t Stop Me Now” se afla in topul preferintelor nu este intamplator.

Desi a afirma ca ai o melodie preferata este ceva subiectiv, motivele reale pentru care o melodie ajunge apreciata de o majoritate sunt cat se poate de obiective. Explicatia, spune Jolij, este combinatia perfecta intre tempo-ul rapid, care da energie, versurile pozitive si ritmul placut. Acestea sunt cele trei elemente dupa care ecuatia sa capata sens.

Citeste contonuarea pe Adevarul

Written by Adrian Z.